Bag in Box tiramisu szirup 3 liter

8.598 Ft + ÁFA
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt

A TIRAMISU SÜTEMÉNY ÍZÉT KÖLCSÖNÖZD A DÉLUTÁNI KÁVÉDHOZ

Az Eldorado Tiramusi krém szirupja tökéletesen ötvözi a kávé ízét a tiramusi krémes ízével. Mivel íntenzív ízzel rendelkezik ezért elég belőle 1-2 cl is egy finom kávéhoz. Mostantól kedvenc süteményed ízét kölcsönözheted délutáni latted-hoz, mivel az Eldorado Tiramisu szirupja tökéletesen visszaadja a népszerű desszert ízét. Készíthetsz még belőle további kávékülönlegességeket, smoothieket és jeges frappékat is. 

Leírás

Az ELDORADO TIRAMISU koktélszirup nemhogy tökéletes kiegészítője a koktélozásnak, de alapvető alkotóeleme is.  Igaza van annak, aki azt mondja, hogy az alkoholos koktélok lelke az alkohol, ám egyet biztosan állíthatunk a koktél szíve és motorja az bizony a koktélszirup! A koktélszirup az, ami nem csak az alkoholos, hanem az alkoholmentes koktéloknak, limonádéknak is megadja azt a frissességet, lendületet, amitől minden ízérzékünk életre kelti! 

 
A tiramisu a legnépszerűbb olasz desszert, kávéba áztatott babapiskótát, édes mascarpone krémmel rétegeznek, majd kakaóporral szórják meg. Népszerűségét nemcsak csodás ízének köszönheti, hanem annak is, hogy egész könnyen elkészíthető, így a konyhában kevésbé jártas embereknek sem okoz problkémát az elkészítése. Legtöbbek szerint a tira mi su azt jelenti, hogy „dobj fel” vagy „húzz fel”, azonban akadnak olyan emberek is, akik úgy vélik, hogy némi erotikus utalás is kiérezhető ebből a szóból, mivel a desszertre jellemző kávé és kakaó kettőse enyhe afrodiziákumnak minősül.
 
Tiramisu, a legkedveltebb olasz sütemény! 

Több elmélet is van a tiramisu eredetére. Az egyik szerint Cosimo de Medici toszkán nagyherceg tiszteletére alkották meg a tiramisut sienai cukrászok a XVII. században. A nagyherceget annyira megnyerte, hogy a receptet magával vitte Firenzébe, és innen terjedt tovább. A sienaiak máig biztosak benne, hogy tőlük származik a desszert. Egy másik elmélet szerint egy bordélyházban készítették az első tiramisut, Trevisoban. Azért kínálták vendégeknek ezt a desszertet, hogy ha az urak hazatérnek a feleségükhöz a bordélyház után, megfelelően formában legyenek. Egy újabb elmélet szerint az első tiramisut Roberto Linguanotto cukrász készítette az Alle Beccherie étteremben, őt tartják a modern tiramisu 60-as évekbeli feltalálójának.

A népszerű sütemény ízét, már folyékony formában is élvezheted, ízesítheted vele kávédat, forró csokoládédat. Íze ihletett adott már sok cukorkának, tejterméknek is. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!